Onze diensten


Advocatenkantoor Sterckx legt zich toe op dienstverlening aan KMO’s. In het bijzonder behandelen wij vooral de volgende materies:

KMO-services

Het aanbieden van een allround service voor KMO’s behoort tot de core business van advocatenkantoor Sterckx. Wij staan de KMO bij in alle juridische aspecten waar de onderneming dagelijks mee te maken heeft.

Onze dienstverlening is dan ook zeer divers en omvat onder meer (zonder volledig te zijn) het opstellen of nalezen van contracten, invorderen niet-betaalde facturen, geschillen tussen werknemer en werkgever, geschillen met leveranciers en klanten, aansprakelijkheid, …

Contractenrecht

Het afsluiten van een duidelijk en overzichtelijk contract is heel belangrijk om toekomstige geschillen en gerechtelijke procedures te vermijden.

Advocatenkantoor Sterckx is ervaren in het opmaken en/of nalezen van contracten. Wij kunnen u tevens adviseren en begeleiden in de onderhandelingsfase voorafgaand aan het afsluiten van een overeenkomst.

Daarbij kunnen diverse materies van het recht aan bod komen, zoals onder meer: samenwerkingsovereenkomsten met klanten of leveranciers, huurcontracten, arbeidsovereenkomsten, …

Invorderen facturen

Advocatenkantoor Sterckx legt zich vooral toe op het invorderen van openstaande facturen.

Het kantoor is zo georganiseerd dat wij u een snelle en efficiënte dienstverlening kunnen bieden indien u geconfronteerd wordt met een ‘slechte betaler’.

Indien mogelijk doen wij dit via een ingebrekestelling en kordaat optreden. Indien nodig gebeurt dit via een gerechtelijke procedure.

Ook voor het invorderen van openstaande facturen bij uw buitenlandse klanten kan u bij ons terecht.

Telkens wordt dossier per dossier de meest efficiënte incassowijze bekeken.

Indien de gedwongen uitvoering van een bekomen vonnis via de gerechtsdeurwaarder noodzakelijk is, volgen wij deze uitvoering stipt op.

Ondernemingen in moeilijkheden

An Sterckx en Lise Vermeersch zijn reeds jaren actief als curator. Zij werden reeds diverse keren door de Ondernemingsrechtbank aangesteld als curator van faillissementen.

Indien u geconfronteerd wordt met een onderneming in moeilijkheden of indien uw onderneming zelf in moeilijkheden verkeert, zijn wij dan ook goed geplaatst om correct juridisch advies te geven.

Arbeidsrecht

Advocatenkantoor Sterckx kan u een degelijke juridische begeleiding bieden bij het opmaken van een arbeidsovereenkomst, discussies tussen werkgever en werknemer en het beëindigen van een arbeidsrelatie.

Dit kan zowel bestaan uit het geven van een onderbouwd advies of het voeren van het gerechtelijke procedure indien dit noodzakelijk is.

Huurrecht

Advocatenkantoor Sterckx kan u van dienst zijn in de diverse aspecten van het huurrecht.

Wij adviseren u bij het opstellen en afsluiten van huurovereenkomsten om zoveel mogelijk discussies in de toekomst uit te sluiten.

Tevens kan u bij ons terecht voor de opzegging, beëindiging of ontbinding van een huurovereenkomst, de invordering van achterstallige huur, de recuperatie van de huurwaarborg, desnoods de uithuiszetting van de huurder, …

Verkeersrecht

Advocatenkantoor Sterckx heeft de nodige competentie om u te begeleiden in het verkeersrecht:
  • bij een strafrechtelijke verdediging voor de Politierechtbank (snelheidsovertreding, alcoholintoxicatie, vluchtmisdrijf, correctheid van boorddocumenten, …)
  • bij discussie over de aansprakelijkheid voor een verkeersongeval
  • bij begroting van lichamelijke schade naar aanleiding van een verkeersongeval.
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid.   Meer info OK